.................................................................................... για ένα καλύτερο κόσμο


"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................................................πατήστε πάνω στο εικονίδιο............

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Κάθε χαμόγελο κρύβει μια δικιά μας ήττα!... Συνέντευξη της απολυμένης Σοφίας Πάτα

Κάθε χαμόγελο κρύβει μια δικιά μας ήττα!... // 
Συνέντευξη της απολυμένης Σοφίας Πάτα


Η Σοφία Πάτα είναι εργαζόμενη μητέρα, οργανωμένη εργάτρια που υπερασπίστηκε τα ταξικά της συμφέροντα ενάντια στα αφεντικά του Πλαίσιο. Είναι αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε σύγχρονο προλεταριάτο. Όλοι εμείς. Που δουλεύουμε κάτω από το καρότο και το μαστίγιο των αφεντικών. Με εκβιασμούς, αδιανόητο έλεγχο επάνω στις ζωές μας, μαύρα, 4ωροι, με δίμηνες συμβάσεις ή και καθόλου, χωρίς ασφάλιση, χωρίς -αδιαμεσολάβητη από καλοθελητές και λαϊκούς ηγέτες- ταξική οργάνωση για την υπεράσπιση της ζωής μας ενάντια στην καθολική επίθεση των αφεντικών που συντελείται διαχρονικά, αλλά με αδιανόητη ένταση τα τελευταία χρόνια.
Η συνέντευξη εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου